Selecteer een pagina

Mijn Muziek

“FADING LIGHT’S”. . . GAAN WEER BRANDEN

Dertien jaar geleden stopten ze er mee, de leden van de band GENESIS met een afscheidsconcert o.a. in de haven van Rotterdam. Nog steeds spijt dat ik daar niet bij was. Nieuwe kansen want ze gaan 't weer doen met als zanger Phil Collins en zijn zoon als . .

JOHN BIJ ONS OP TV

Regelmatig hoor je John Farnham nog wel op onze radio. Soms met de band waarin hij begon "The Little Riverband " maar toch vaak met zijn solo-hit " You're the Voice " maar ook " Age of Reason ". John is gestopt met spelen in het buitenland, dus . .

FIRE FIGHT AUSTRALIË

We weten inmiddels allemaal wat voor een ramp zich afspeelt in Australië. Ons voorstellen hoe het daar is en wat het met je doet als je alles kwijt bent geraakt, is een ander verhaal. Gelukkig wordt er overal geld ingezameld en hulp verleend. In Sydney een groot concert . .

NA 30 JAAR “BUT SERIOUSLY”

Voor mij één van zijn beste CD's en mijn eerste album. Grijs heb ik hem gedraaid en nog luister ik regelmatig. Welk nummer staat er niet op maar dan moet je kenner zijn. Na 30 jaar komt 't album weer op de markt en nog wel op . . .

CObus HEEFT ZE AL . . . . . . . NATUURLIJK (GELUKKIG) !!!

Phil met pensioen maar toch voor ’n waanzinnig concert naar Nederland. Phil kwam, toen hij stopte, niet onder nog één TOUR uit en is dus nog steeds bezig met ” STIL NOT DEAD YET ”   en komt gewoon op 20 juni 2019  . . . . . . . . . . . .

GAAT ‘T SLECHT MET PHIL COLLINS ?

Hoe ouder Phil wordt, hoe minder goed het met hem gaat. Opnieuw is hij in het ziekenhuis beland ivm zijn problemen met spieren en zenuwen. Optreden gaat eigenlijk al niet meer, maar onder de pijnstillers kan alles.

Al voordat “Dromen zijn bedrog ” werd opgeschreven, hadden diverse nummers van Marco mij geraakt. Niet alleen muzikaal zijn de echte albums nummer voor nummer raak, maar ook de teksten kunnen zeer gevoelig en sprekend zijn. Ik bedoel met echte albums, dat Marco ook wel albums heeft uitgebracht waarop nummers staan die door een ander dan John Ewbank lijken te zijn geschreven. Natuurlijk ’n aantal concerten bij Marco geweest. Zijn laatste album ” Thuis ”  is weer zo’n echte, dat kan niet anders. Het eerste nummer ” Thuis ” is al weer compleet raak.

” You’re The Voice ”  was voor de eerste keer op de radio en ik was verkocht !  De muziek, de stem en later ook de man er achter, awesome ! John Farnham uit Australië had mijn muzikale hart gestolen en ik wilde meer. Was dat ook het moment dat Australië meer ging betekenen dan alleen een land ver weg. Inmiddels alle albums, diverse concerten zowel in Nederland als in Engeland en Australië  bij John geweest. Hem zelf persoonlijk ontmoet in Engeland en daar zijn ze in Down Under, nog steeds jaloers op.  Niet normaal en hoe bedoel je ” The  Voice “.  Hij is daar zo groot als hier bijvoorbeeld Ed Sheeran en komen niet bij hem in de buurt. Hij toert niet meer, dus we moeten weer snel naar The Voice in Down Under !!!

In zijn jaren van het uitgaan en de disco, was CObus een heuse Soul-cicker en danste wat af in dancings in Breda en Roosendaal. Naast Wilson Picket, Otis Redding, Aretha Franklin en Percy Sledge was de koning voor mij toch James Brown en natuurlijk ook hem gezien (net niet gesproken) in concert in Rotterdam. The godfather of Soul en tot aan zijn dood, helaas hij is niet meer onder ons, stond hij op het podium. Wel gedroeg hij zich voor zijn personeel als koning of moet ik zeggen tiran. De wildste verhalen doen daarover de ronde. Maar zijn muziek vanuit het hart, het Soul-Hart.

Ze staan echt in willekeurige volgorde hoor. Beetje afhankelijk welke stemming ik ben, wie er op dat moment bovenaan zou staat. Maar bij alle vier spring ik van de stoel ( om de installatie op High te zetten) Phil gelukkig al ’n aantal keer life in concert gezien, zowel solo als met Genesis, zo bijzonder. Heel jammer dat ook hij al wat ouder aan ’t worden is en zijn optredens beperkt. Maar er is hoop, wat hij zelf zegt “Phil is not dead ” Komt hij binnen handbereik gaan Rhea en CObus zeker weer !!!