Selecteer een pagina

Zwarte zaterdag verwachten de geleerden ongeveer 900 km file. Voor mij ’n reden om met de fiets naar de koers te gaan. Nee Nee, we blijven wel normaal doen (toch?) Niet van huis uit maar vanuit m’n oude thuis. Met de auto naar Delft en vandaar op de fiets 60 km naar de koers . . . . . . . .

Zekerheid voor alles en lekker compleet warm aan de start ( buiten verwacht men 32 graden) en dan gaat ’t bijna van zelf. Heerlijk 60 km in koers en doel  daarbij om de eerste 22 te halen. Daarna handjes op ’t stuur, muziek in de oortjes en 60km terug naar de auto. Toch lekker 180km in de benen !!!

1-8-’20
Geen enkele file gezien gelukkig, hoezo “Zwarte” zaterdag. Oh nee dat is voor auto’s en nog ver weg ook. Ik vanuit m’n oude woonplaats op de fiets naar W.V.A. op Sloten. Ik ken de weg blindelinks vanuit Delft en dus daarom. Buiten warm, zonder zonnetje zelfs al boven de 20 gr en na 60 km op de fiets zijn de benen dat zeker, los en warm. Windje (nauwelijk) in de rug en muziek op de oortjes, handjes op ’t stuur en na 2 uurtjes zitten de eerste 60 km al in de benen.

Op de club met Ed en Frans de eerste voorbereidingen op de kloers van 13.00 u gedaan. Nog steeds aangepaste inschrijving ivm corona dus aan de hand van vóór-inschrijflijsten. Als ieder dat vóór zaterdag doet is het alleen een rugnummer ophalen en klaar !  (zie site WVA)
Voor komende zaterdag  8-8-’20 email-adres van Ed Bosse gebruiken.   edwardbosse@live.nl
Warm rijden was niet nodig, dus om 13.00 u op de fiets en op de streep met nog 70 andere Top-Trimmers voor weer 1 uur en 6 rondes koers. Ik stond met Nico, Leon en Piet op de streep en kennelijk waren ze iets van plan, na het startsein. Nico en Piet willen nog wel eens een raketstart veroorzaken. Na ’t startsein van André zette Piet de gang er wel in, Nico volgde hem natuurlijk, maar ze hielden het “sociaal” ider kon goed volgen. Dat bleek achteraf wel de enieg ronde die we rustig gereden hebben.

De ronde erna was er duidelijk om te laten weten aan elke renner, dat het hard zou gaan vandaag. Zoals wel vaker reden we achter op ons circuit weer boven de 50 km/u !  Dat moet trouwens ook want we zijn wel met ’n koers bezig, geen toertochtje. Voor mij voelde het alsof we harder (moesten) gingen dan vorige koers. Kan ook aan m’n benen hebben gelegen want ik heb afgelopen week flink geinvesteerd in de benen kilometers gevreten en eigenlijk te weinig gerust. (soms heb je dat en zeker met dit weer) Moest ik daarom wat vaker onder in de beugel ? Hiernaast is het tot lint getrokken peloton te zien.

Dat snelle bleef er in en dat soms rondes achtereen. Slechts ’n enkeling was er die het tempo niet heeft kunnen volgen. Kun je nagaan wat er aan de start stond aan kwaliteit. De Wereldberoemde Trimmers van W.V.A.  Er zullen, ontdanks de hoge snelheid, best wel vluchtpogingen zijn geweest, maar ’t is niemand gelukt echt te ontsnappen. Men werd op tijd gecorrigeerd en/of teruggehaald. We eindigden dan ook met een compleet peloton en met een gemiddelde van 43,1 km/u.  De tweede 60 km zaten dus nu ook in de benen. Die beentjes hadden niet veel aan kracht meer over na zo’n rit en dus liet ik me achter in het peloton “rustig” over de streep rollen. Voor vandaag had ik daar vrede mee.

Hieronder de sprint van het peloton in beeld gebracht door DOLLY  (klik voor meer) waarin bleek dat Camiel wederom de snelste was en Sven Prins en Marc Stouten (als 2e en 3e) voor bleef. Hier de link naar MY-Laps voor de complete UITSLAG.  Toch nog even noemen dat de vriendin van Sven, ik heb haar al vaker genoemd, mee sprintte en een keurige 9e plaats pakte tussen al dat mannengeweld !!! 

Niet meteen naar huis, maar eerst inschrijven verzorgen voor de koers na ons, die van de licentiehouders. Vijf categorieen (dames, mannen 60+, 50+, 40+ en 40-) en toen stonder er 120 man/vrouw aan de start. Ja ja zeer populair de koersen van W.V.A. op Sloten. Eenmaal de koers onderweg, ook nog hand en span diensten verricht in ’t juryhok en ondertussen de beentjes laten recupereren.  Om 17.00 u weer de muziek op de oortjes en de fiets onder de kont en terug naar de auto in Delft. Ook nu geen file  🙂  maar wel ’n lek bandje en ’n kapotte ophaalbrug in Rijpwetering. Beetje oponthoud hierdoor maar toch om 19.30 u bij de auto.  De derde 60 km zaten er nu ook in, inderdaad 180 km samen met daarin goede snelheidstraining.  Voldaan naar huis !!!

Tot volgende koers . . . . . . . . CObus !!!