Selecteer een pagina

Vooruitzichten goed voor de komende clubkoers bij W.V.A. op Sloten aanstaande zaterdag. Na de vreselijke omstandigheden van de laatste keer, moet dit heerlijk zijn en “vanzelf” gaan. Fingers Crossed dat het zo blijft en ook wordt. Staat er gewoon een heel peloton aan de start . . . . . . .

7-3-’20 Nou dat peloton stond er en de omstandigheden waren prima. Heerlijk om naar de koers te gaan terwijl de verwachtingen goed zijn en het zonnetje al hoog aan de hemel staat. Inderdaad heb ik het weer te vaak over ’t weer ūüôĀ Maar voor vandaag, beetje wind, graad of 10, zonnetje en vooral DROOG.

Ook het gesprek bij de koffie van Annelies in ’t clubhuis, ging voornamelijk over het stormachtige voorjaar van dit wielerseizoen. Vandaag wel veel deelnemers, dat was niet een vraag maar de overtuiging. Maurice deed de inschrijving en of hij deed het te langzaam of er stond al snel een rij aan de inschrijftafel ! Terwijl het steeds drukker werd en Leon & Dolly er ook weer waren (dus foto’s !!!) ging ik ff inrijden en m’n korte broek uit proberen. Het was te doen in korte broek en om 13.00 u wel 84 renners aan ’t vertrek.

Naast wedstrijdleiding Andr√© & Gijs, was Ed onze speaker vandaag en dat heeft de buurt geweten. Hij “loste het startschot” en weg waren we voor weer 1 uur en 6 rondes. Niet als gekken maar geleidelijk werd het tempo opgevoerd. Maar wat kennelijk is voorgeschreven in elke wedstrijd, er dient even “getest” te worden of een ieder wel op niveau is om in dat peloton te mogen verblijven. Heel snel werd dan ook het tempo dusdanig opgeschroefd dat we aan de achterzijde van het parcours de 50 km-grens overschreden. Waren er toen al eerste “slachtoffers” ? Ik heb geen idee, voorin en alert blijven was mijn doel.

Natuurlijk bij deze heerlijke omstandigheden, hield dat windje ons niet van echt koersen af. Diverse keren moest echt en lang in de beugel gereden worden en lag de gemiddelde snelheid half koers op 43 km/u Het voelde goed en wat kan (vergeleken met vorige week) hard fietsen toch heerlijk zijn. (dan is het nog niet eens warm) Ik reed zelfs niet als enige in korte broek. Genieten kan ik wel zeggen, bij die snelheid en er bij blijven !

In de tweede helft van de koers plots 2 koplopers. Niet gezien en ook later niet gehoord wie het waren, maar ze hoorden kort erna wel bij de kopgroep. Vier snelle mannen sprongen vanaf het peloton naar die 2 toe en dus 6 man vooruit tw Wim vd Plas, Marc Stouten, Remco Kroon, Serge vd Putten, Ruben Troost en een onbekende. (zonder transponder ?) De voorsprong van de kopgroep werd zodanig snel groter, dat in het peloton de motivatie voor ’n georganiseerde achtervolging kennelijk niet aanwezig was. Het peloton ging wel enkele keren op ’n lint, maar dat is toch wat anders dan achtervolgen.

DE KOPGROEP

Toen we aan de laatste 6 rondes begonnen, had de kopgroep 1,5 min voorsprong. Niets meer aan te doen, dus positie kiezen voor het eindschot. In die laatste rondes wordt Ed steeds enthousiaster en laat dat via de microfoon dan ook goed horen. Dat moet je horen en kan ik dus niet uitleggen. De omwonenden kunnen dat wel, die horen dat ook of moet ik zeggen hebben daar last van. Zeg maar dat we nog 4 rondes moeten, dat herhaalt Ed dan 20 keer. ” Nog 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 etc !!! ” en dat bij elke doorkomst (wel ’n ander getal) Rondebord is in feite niet nodig. Bewoners denken er soms anders over.

Bij de kop was opnieuw Marc de snelste en moest Remco het genoegen nemen met de 2e plaats. Keurig 3e voor Ruben Troost. Bij de sprint om de 7e plaats, bij ons peloton dus, was het Sven Prins die het nipt won voor Jeroen Slikker en 3e plaats voor Erwin Kistemaker. Zelf dik tevree met ’n 19e plek. Echt ’n sprintje hadden de benen niet meer over maar nu zo’n gemiddelde (42,5 km/u) en erbij kunnen blijven. Smaak naar meer.
Complete UITSLAG . . . . . . . tot volgende zaterdag . . . . . CObus !!!

SPRINT PELOTON, SVEN NET VOOR JEROEN