Selecteer een pagina

Al drie weken achtereen is het, juist in de weekenden, winderig en zelfs stormachtig. Dus ook bij W.V.A. op Sloten bij de clubkoersen. Ik weet dat het nog geen zomer is, maar toch. Vorige week koos ik ervoor niet te starten dus hoop ik dat het nu wel lukt . . . . en voor ’n te harde wind . . . . . .

1-3-’20 . . . . . . laat ik de koers niet voorbij gaan. Maar als het nat is …. !
Nieuwe ronde, nieuwe kansen maar het dreigde ’n beetje dezelfde kant op te gaan als een week terug. Af en toe zonnetje, 13 gr bij aankomst op de club maar Buienradar gaf kwartier voor de start te veel nattigheid. Wat ga ik doen ? Vorige om die reden niet gereden en als ik dat nu weer doe . . . . . . hou ik de mannen dan volgende koers nog wel bij ?

Na ’n rondje inrijden bleef ’t nog bij spettertjes en dus wel koersen ! Dat mocht in de kleedkamer niet onopgemerkt blijven vond Nico. Ieder moest het weten “Hoe ouder, hoe gekker” zo riep hij het rond “CObus gaat rijden” Naast nat, vies en kou, is er nog een reden om niet te starten bij deze omstandigheden, dat is de grootte van de groep. Deze keer niet meer dan 21 deelnemers. Je kunt dat niet eens een peloton noemen. Schuilen erin dus ook niet.

Om 13.00u het “startschot” van André en nog steeds donkere wolken en nat. De start was redelijk rustig en zelfs Nico hield zich in. Maar slechts van korte duur en nadat we wisten wat de omstandigheden waren, werd het tempo flink opgeschroefd. Het werd dan ook op een lint en allemaal flink onder in de beugel. Mijn benen voelden goed en dat stemde me tevree met deze mindset ! Helaas geen plaatjes van deze koers want Leon en vooral Dolly waren er niet. Wel zagen we er uit zoals boven Arie er uit zag na de openingskoers in februari.

Ongeveer halfkoers, nadat er al een aantal keren diverse pogingen waren ondernomen om weg te rijden, lukte het een achttal sterke mannen een kopgroep te vormen. Dat ging zo hard en te lang dat ik mezelf tegen kwam. Bij die acht o.a. Remco, Marc, Jeroen en ook opnieuw Freo. Niet erbij deze keer Erwin, Arie maar ook niet Nico. Na mijn rondje “herstel” ging het gelukkig weer goed met de benen en kon ik toch met de tweede groep mee. Een echte achtervolging werd het niet, want het gat bleef wel even overzichtelijk maar daarna waren ze toch snel weg.

Langzaam was niet alleen de koers die ging wegen en ’t natte en vieze, maar ook de kou. Ik had al geen gevoel meer in m’n handen/vingers en ging moeilijk met schakelen. De benen bleven wel goed en dat hield me op de been. Tegen het einde van de koers liet de controle over de armen en handen toch te wensen over en liet ik ze na de laatste bult in de laatste ronde gaan en zoch zo niet het gevaar op om toch te gaan sprinten of iets dergelijks. Bij de voorste acht was Marc opnieuw de snelste, Remco tweede en Jeroen 3e. Freo met ’n hele nette 4e plaats, klasse. Van onze groep was Erwin die nog het beste was en dat was 2 min na de kopgroep.

Weer roep ik ” Nooit meer bij zulke omstandigheden ” Ik leek wel dronken toen ik van de fiets stapte en ik heb een kwartier zitten trillen in de kleedkamer omdat ik m’n handschoenen niet uit kreeg en m’n helmclipje niet los kon maken. Goede training en snel vergeten !!! UITSLAGEN