Selecteer een pagina

Gaan ze eerst voorspellen dat het komend weekend het warmterecord sneuvelt en later vertellen ze pas dat het daarbij opnieuw gaat stormen en mogelijk regen ! Vorig verslag Sloten gelezen ? Deze keer blijft de fiets echt in de auto al valt er voor de start maar één druppel. . . . . .

15-2 . . . . . . De angst dat er door mij niet gereden zou worden, was gelukkig voor niets. Na die natte, koude en vooral ook vieze eerste koers van vorige week, was mijn voornemen ” Baan nat, geen koers ” Het was en bleef droog, daarbij 10 graden, dus korte broek en heel veel zin. Alleen wat extra wind maar dat is, zo vroeg in ’t seizoen, goed voor de beentjes.

Bij de openingskoers (slechts) 40 deelnemers, nu al bijna 60 starters. Nico (de Jong) was er nu wel en dus rekening houden met een raket-start ! Hij was ’t niet van plan, zo maakte hij duidelijk, terwijl we aan de start stonden., maar we waren nog geen halve ronde onderweg en een andere renner kwam iets voor het peloton te rijden . . . . . wie sprong er naar toe ? Inderdaad, Nico. Heel even hadden ze 100 meter maar dat was zo opgelost. Maar de toon was gezet, enkele rondes erna lukte het een grotere groep om wat los te komen van het peloton. Snel hadden ze een gat en het leek echt ! Gevolg was een langdurig hoog tempo alleen het gat werd alleen maar groter.

UIT ARCHIEF VAN DOLLY (8-2)

kopgroep ongeveer 12 man en wie zaten er bij ? o.a. Remco Kroon, Camiel Zwart, Marc Stouten, Freo ten Hove, Frank Bisschop om er maar ’n paar te noemen. Wie niet ? Jeroen Slikker, Nico de Jong, John v Etten en Me Myself and I en nog vele anderen. Moest Nico zijn inspanning van ’t begin al bekopen ? Binnen enkele rondes had de kop dik 2 minuten alleen waren het er geen 12 renners meer. Door de strakke harde wind en de bijna constante achtervolging was de koers zwaar. Op de teller zag ik dat we 40 km/u gemiddeld reden. Ondanks dat allemaal ging het erg goed met de benen. Waar ik anders een gat niet kon dicht krijgen, leek het nu alsof ik het alleen deed en ging nog goed ook.

We gingen voor 1 uur + 6 rondes en ’t liefst finish je dan ook allemaal in dezelfde ronde. Helaas enkele rondes voor ’t einde, was het gaatje dat ontstond achterin het peloton, niet meer dicht te krijgen ( na al die gaten ervoor) en kwamen we met ’n groepje van 5 los van ’t peloton. Helaas dus aan de achterkant en dat was baleh. We hadden dan ook meteen door, dat we dat niet meer dicht kregen tenzij het peloton ff stil valt ergens. We dachten er hetzelfde over en dus bleven we kop over kop door rijden. Het gat bleef “grijpafstand” maar nergens viel het peloton stil. Sterker nog, vlak voor ’t echte einde, werden we door de kopgroep van toen nog 7 man gedubbeld. Dat voelde niet verdiend maar wat hebben die mannen hard gereden . . . Respect !!!

OOK UIT ‘T ARCHIEF VAN DOLLY

Voor mij, voor toch nog ’n beetje voldoening, bleef over het sprintje van ons groepje te pakken op de streep en dat lukte. Geklasseerd als 35e maar wel op 1 ronde van de kopgroep. Marc Stouten was de sterkste/slimste/snelste van de kop en won. Remco 2e en Camiel 3e. Hier de UITSLAG !
Zware en heftige koers, maar uiteindelijk is dat goed voor de benen en worden we er sterker van. Er worden ook al punten verdeeld en bijgehouden. KLASSEMENT ! TOT ZATERDAG . . . . . . CObus !!!