Selecteer een pagina

Het mag geen winter meer worden voor de vroege en trouwe clubwedstrijdrijders van W.V.A. op Sloten. Volgende zaterdag al de eerste wedstrijden om 13.00 en 15.00 uur. Na een podiumplaats in de Vossenjacht competitie, ben ik lekker gemotiveerd om weer op de weg te gaan koersen . . . . . .

. . . . . . Ja de Vossenjacht ging goed, geen winter en alle jachten zijn door kunnen gaan door het frisse maar droog weer. Als de weergoden zo goed voor ons blijven zorgen, dan komt ’t op Sloten ook weer goed. Komende koersen in ieder geval zacht met ’n graad of 10 en waarschijnlijk wel droog.

08-02-’20
Wel bijna 10 graden maar helaas dat droge moeten we eraf laten. Altijd afwachten hoe de overgang van weiland naar wielerparcours zal verlopen. Hoe het schakelen zal gaan van jagen door de weilanden, springen over slootjes en racen over onbegaanbare modderpaden (Vossenjacht) en een uur lang rondjes racen over het wielerparcours, met een gemiddelde van boven de 40 km/u (Clubwedstrijd).

RUSTIG VERTREK BIJ DE START

Na 15 zondagen Vossenjagen, een weekend ff niks, en de zaterdag (8 februari) erna al de eerste clubkoers op Sloten. Voor hetzelfde geld moet de Elfstedentocht nog verreden worden, zitten wij al weer in het wegseizoen. Twijfel over de vorm en de snelheid maar ook over het weer. Voorspelling droog maar . . . . was dat juist ? Temperatuur oké met ’n graad of 10 maar kwartier voor de start enkele spettertjes. Mijn credo is bij nat op de baan komt de fiets niet uit de auto ! Nu wil je zo graag en een enkel spettertje , toch maar doen. Had ik maar . . . . ! Ik liet de drang naar koersen winnen van de nattigheid en was ik er blij mee ? Qua weer zeker niet en qua koersen echt wel !!!

Om 13.00 uur was het weer zover en ondanks de eerste koers en de te verwachten neerslag stonden er 40 Trimmer-Kanjers aan het vertrek. Daaronder ook echt toppers maar gelukkig ook meerderen, die net als ik, wilde testen hoe ze ervoor stonden. Nico was er niet bij, dus het zou wel ’n rustige start kunnen worden. Dat werd het ook en pas naar de eerste rondjes met z’n allen te hebben gereden werd voorin het tempo voor ’t eerst echt opgevoerd om te zien hoe de groep/’t peloton in elkaar zat. Het werd even echt ’n lang lint, maar het brak niet. De benen voelden goed en langzaam kwam het vertrouwen.

DROOG EN SCHOON ZIJN WE AL NIET MEER !!!

Gedurende de koers ging het niet echt harder regenen maar werd het door ’t gespetter zo nat, dat halverwege de bril af moest omdat ik niets meer zag. Door de gewone fietshandschoentjes raakte ik ook het gevoel in de handen kwijt. Ze werden zo koud dat ik nog meer moest slaan (op m’n dijen) dan anders voor de bloedsomloop. Maar eenmaal aan ’t koersen stoppen we niet meer, opgeven is geen optie.

Nog enkele keren werd de snelheid zodanig verhoogd, dat we onder in de beugel moesten om tot dezelfde snelheid te komen om er niet af gereden te worden. Ook dat lukte en benen gingen zelfs al denken aan ’n beetje goede aankomst. Vol vertrouwen ging ik dan ook de laatste 6 rondes in, na drie kwartier koers. Ik kan eigenlijk niet zeggen wie er ’n beetje de beteren waren en daardoor opvielen. Rob vd Geest heb ik ’n paar keer bezig gezien maar ook Jeroen Slikker was me opgevallen. Verder natuurlijk Bart v Breemen, Remco Kroon, Camiel Zwart en Erwin Kistemaker, maar meer door hun aanwezigheid.

JEROEN SLIKKER STERK WINNAAR 1E CLUBKOERS
VOOR MEER FOTO’S MUISKLIK HIER !!!

Naar de laatste rondes toe lukt het toch twee renners om een voorsprong te nemen op de groep en deze niet meer af te geven. Jeroen liet zien, dat er aan zijn vorm niet te twijfelen valt. Jannic Audenaerde was de tweede ontsnapper en dus ook 2e in de uitslag en was het Remco Kroon die de sprint voor zich opeiste van het peloton. Zelf kon ik wel redelijk voorin komen in de laatste ronde maar echt nog iets over om voorin te blijven naar de streep, was er toch niet bij. Ik was dik tevree met m’n 20e plek als je naar de omstandigheden kijkt en dat er ongeveer 10 renners waren die niet of op enkele rondes achterstand de finish haalden. DE COMPLETE UITSLAG !!!