Selecteer een pagina

We hebben het hele jachtseizoen nog geen Winter gehad. Zelfs de keren dat ’t glad was door vorst, stopt bij 2 volgens mij. Toch als je het boven ziet kan het vreselijk mooi zijn en alleen sneeuw is niet gevaarlijk. De voorlaatste jacht en . . . . . . . .

. . . . . 19 – 1
Even stil staan en de condoleances voor Arnold, zijn gezin en familie, vanaf deze plek. Heel veel sterkte deze dagen.

Zulke fraaie plaatjes als hierboven zullen we dit seizoen niet zien. Opnieuw goed weer voor deze voorlaatste jacht, al viel er nog snel ’n fikse bui voordat we begonnen. Voorlaatste jacht en hoe ziet ’t klassement er na vandaag uit. Kan ik m’n 1e plaats houden of ?? Wordt moeilijk want de beste 10 uitslagen tellen en er zijn er bij die nog geen 10 jachten hebben gereden. Zij krijgen dus de volle punten, terwijl ’n ander een mindere uitslag kan schrappen maar dan alleen de meer punten krijgt.

Eerst maar aan de koffie in ’t clubhuis. Snel werd duidelijk dat ’t wel eens druk kon worden vandaag. Zo bracht Jaap, jawel hij was er weer, zijn dochter schoonzoon mee. Was hij iets van plan ?? Een topper uit ons klassement, Eric, schitterde door afwezigheid ?? Niks van plan ? Later bleek dat we boven de 50 deelnemers hadden deze voorlaatste en allemaal hebben ze vast moeten leggen dat ze er volgend seizoen ook zullen zijn !!!

GRIJPT DE VOS ONZE HENNIE NOU BIJ Z’N OREN ?

Frits ging ons op jacht sturen maar dat ging wat rommelig. Normaal weet Eric waar de STARTpijl staat, maar nu dus niet. Bikers waren weg en er werd gevraagd, waar we heen moesten. Dat heb je toch kunnen zien zei Frits en riep “Naar ’t Haantje ” (zei hij ook . . . .is het nou goed ?) Met 19 man vertrokken we, maar bij het hek gingen er 15 rechtsaf naar ’t Haantje en ’n man of 4 linksaf naar de A4. Ik had niets mee gekregen en koos voor de grootste groep. 1e Foutje ! Wie er naar links waren gegaan geen idee, maar in ieder geval Lennert. Wij bij ’t Haantje niks en dus terug en dus achterstand.

Zouden we dat nog goed kunnen maken. Fietspad bij de A4 dus die startpijl en via enkele omtrekkende bewegingen bij de Beatrixlaan toch uiteindelijk ’n stukje het Westland in. In onze groep naast jaap en mezelf, ook zijn dochter en vriend en die reden hard. Gaf ’n beetje meer hoop op terug halen van die koplopers. Maar in een van de plaatsjes aldaar liep een straat dood op een water/kanaal/gracht en stonde de pijl rechtdoor ! Geen brug, vlot en/of pondje dus er omheen. We kozen voor rechts, geen pijlen en dus terug. Behalve Juul en Hein. Hadden zij wel ’n pijl gevonden of op de gok ?
Wij terug, geen pijlen en dus 2e Foutje. Nu ook Juul en Hein voorsprong.

HIER NOG BIJ ELKAAR v.l.n.r. JAAP, JUUL, HEIN EN IK

Vooraf wist ik dat vasthouden van de 1e plaats moeilijk zou worden, maar zo werd het werd heel gemakkelijk voor de anderen. Het tempo bleef er wel goed in maar of we ze nog terug zouden zien ? De hulp van Jaap had ’t niet zo met de pijlen. Hard rijden geen probleem maar pijlen vinden . . . .
Zoals gezegd niet ver ’t Westland in maar snel terug richting Oostland en vanaf de Brasserskade richting Delftse Hout. Op de Middelweg ons 3e Foutje. We reden al bijna bij het Rieten Dak maar geen pijl meer te vinden. Terug en ja hoor we moesten de wijk in halverwege, richting Nootdorp.

Behoorlijk de weg maar zeker ook het overzicht van de stand van zake kwijt. De groep bleef best wel solidair en gezamenlijk reden we met een grote omweg weer terug naar ’t Delftse en nu via de TU. Eerste teken van de Vos was “Vos 6 KM ” Eenmaal in de TU-wijk, op een vrij nat braakliggend terrein de geluiden van de Vos. Daar kon ik in ieder geval Jaap voor blijven en wist ik dat alleen Juul en Hein op me in konden lopen in ’t klassement.

HEIN VOOR JUUL BIJ DE VOS . . . . . .

Geen idee hoeveelste ik was geworden, vele mannen van de Renners hadden ons ingehaald en vandaar “geen overzicht.” Lennert bleek de winnaar. Het duurde even voordat ’t klassement op de site stond en daar weer ’n FOUTJE maar nu niet van ons. Juul had m’n 1e plaats overgenomen maar zelf vond ik mij terug op de 5e plaats !?!? Hoe dan ?? Iets verkeerd gegaan met de 10 beste uitslagen en verrekenen ? Gelukkig wel, uiteindelijk na correctie door Arnold ……. 2e achter Juul. Zeker geen schande, achter die topper. Hier de UITSLAG(EN) en TUSSENSTAND.

Ondanks de fouten niet goed maar wel lekker gereden en nu al jammer dat we volgende zondag de laatste moeten rijden. Met de opkomst van dit seizoen en zeker van vandaag, lijkt mij voor ’t bestuur de keuze niet moeilijk voor volgend jaar . . . . . . GEWOON VOSSENJACHT BIJ DE SPARTAAN.

Maar eerst zondag de afsluiting . . . . . . . . tot dan CObus !!!