Selecteer een pagina

Zondag nog 3 maar de zondag erna nog 2 . . . . . inderdaad eind van ’t jachtseizoen op die Vos is bijna voorbij. Maar we hebben er nog 3 als de weergoden meewerken. Dit weekend voorspellen ze droog en zacht. ‘T wordt spannend in de Top . . . .

. . . . Vanaf de 11e jacht tellen in ’t klassement de beste 10 jachtresultaten. Dat wil zeggen dat de mindere afvallen behalve de keren dat je er niet was. De bovenste twee staan gelijk en de derde plaats ( ik dus) staat slechts op 13 pnt achter. No vier staat daar weer kort achter (34 pnt) Te zien is ook dat ik nog geen Joker heb gebruikt als enige in die top 4. Er kan dus nog vanalles gebeuren.

12 – 1
We naderen ’t einde van het jachtseizoen maar dit moest toch nog een gewone volgende Vossenjacht worden. Voor de meeste dan, voor mij toch ’n spannende. Beetje meer druk, daar ik moest beslissen om m’n Joker al of niet in te zetten. Zoveel kansen heb ik niet meer, maar wanneer ! Bij ’n goede jacht en resultaat kan ik 1e staan als ik hem inzet, bij lekke band of andere pech gooi ik de Joker weg. Tijdens het bakkie bij Truus in ’t clubhuis bleek al snel dat de top van ons klassement aanwezig was. Op Jaap na want die ligt nog steeds ergens aan ’t strand, geloof ik. Maar meer Joker-twijfels. De druppel die de emmer bijna deed overlopen was de regen buiten. Kwartier voor de start ’n echte bui die wel minder werd maar eigenlijk niet meer stopte. Nog meer twijfel want wind is lastig maar regen heb ik hekel aan om in te fietsen. Nat, vies, slecht en meer kans op lek. Toch maar aangegeven bij dames wedstrijdleiding ” vandaag de Joker voor CObus !!!”

Frits had ondertussen de hele kantine al in de stress gezet door telkens te roepen ” Start over 1 minuut ” Terwijl de jagers uit Pijnacker binnen rolden gingen wij al naar buiten om te gaan jagen. Volgens mij Frits de startemmer al vol nummertjes voordat hij buiten stond. Eerst de Bikers weg en op de vraag of wij er al klaar voor waren, wij er achteraan met ’n man of 15. Voordat de Bikers de poort uit waren, vormden we al een grote groep. Via de startpijl bij ’t hek gingen we op ’n ongebruikelijke plaats t Elsenburger -bos in. Vaak zo snel mogelijk er weer uit, maar deze keer niet en er moest zelfs geklommen worden. Na die eerste kilometers toch aan de kant van de Vliet er weer uit en over de fietsbrug aan de andere kant van die Vliet verder richting Leidschendam/Voorburg. Het klimmen had al voor wat scheiding gezorgd en nu was de snelheid daar debet aan. Het gas ging er al flink op en de kop was snel gevormd. Man of 5 van ons en 4 Bikers.

HIER HAD JUUL AL HET INITIATIEF

Van ons Toerders daarbij natuurlijk Juul, Eric, Hein en Me Myself and I. Dat samen met de toppers van de Bikers, dat wilde wel. Het ging dan ook snel en we waren aan elkaar gewaagd. Voornamelijk hard weg deze keer en maar sporadisch ’n stuk off-road. Uiteindelijk bijna 50 km jacht en het rondje was Leidschendam, Leidschenveen, Stompwijk, Zoeterwoude-Dorp, Zoetermeer, Nootdorp en Delft als Vos(finish)plaats. Ik denk tot Stompwijk met de wind in de rug maar daarna (windkracht 6 ofzo) pal op de neus en de hele jacht veel nattigheid.

Richting slot al denkend, waar zou hij staan, de Vos ? In Nootdorp dwars door ’t centrum en voorheen had hij daar wel eens gestaan maar dat was Carel nog. Tussen het kerkgaand publiek door Nootdorp weer uit en rechtdoor de Bras op naar Delft. Mc Donalds was ook al eens de plek waar de Vos zich verschuilde. Nee, ook daar volgens de pijl rechtdoor en toen toch niet weer onder de A13 ? Slecht stuk talud en nog krap ook. Als je jouw fiets laat liggen, rijden/lopen de anderen er allemaal overheen.
Juul en Hein dachten hetzelfde, namen de kop en waren als eersten bij de pijl die ons achter het hek stuurde. Eric en ik tegelijkertijd rechts en meteen om het hek heen links en toen schoof het voorwiel van Eric weg. Hij lag in het gras en ik door. Kort achter Hein en halverwege toch maar van die fiets af. Juul deed dat al eerder. Volgorde bleef zo en dus weer Juul de sterkste.

HET GENOEMDE TALUD ONDER DE A13, BEST ZWAAR

Ik verzilverde met mijn 3e plaats m’n Joker en dus wist ik dat ik in het tussen klassement de top op z’n kop zette. Ik had de 1e plek overgenomen. Met alle in de top gebruikte Jokers en nog 2 jachten te gaan is dat best ’n mooi uitgangspunt. Juul nu 2e en Eric 3e.
Eric had z’n duim erg gekneusd bij de val en was nogal (begrijpelijk) teleurgesteld. Hij kon z’n emoties even niet de baas maar maakte dat later weer goed.
Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, dank aan de vrijwilligers en de Vos voor weer ’n waanzinnige jacht.
De UITSLAG en de TUSSENSTAND Nog 2 . . . . tot zondag . . . . CObus !!!