Selecteer een pagina

MV is inmiddels dik 40 jaar weg uit de Grand Prix – racerij nadat ze toen 15 keer wereldkampioen zijn geworden, waarvan Giacomo Agostini er 13 voor zijn rekening nam. Diezelfde Giacomo sprak ik 6 jaar geleden in Amsterdam . . . . . . . . .
bij ’n promotie-tour van de F4 en kreeg ik als antwoord op mijn vraag “Wanneer ” …… ” Pas als we competitief zijn ! We komen niet om mee te doen maar pas als we kunnen winnen ” 

Inmiddels rijdt MV wel bij de SuperBikes en Supersports (wisselende successen) maar nu heeft men een prototype gelanceerd die het vanaf volgende seizoen bij de Moto2 klasse moet gaan doen.  Enthousiasme volop bij bijna iedereen. Bijna omdat er toch bedenkingen zijn ivm financiën. Het bedrijf heeft het financieel erg slecht gehad (of nog ? ) en nu dit. Ago reageert dan ook sceptisch. Er staat MV op zegt hij, maar niets van de machine komt van de eigen fabriek. Het frame is niet van MV, de motor is van Triumph, de vering is weer van ’n ander. (muisklik voor meer van AGO)

Speur me gek op Internet, maar nog niet meer nieuws. Ook nog geen namen van coureurs. Natuurlijk zit ik er bovenop, maar ’t wordt pas echt als Moto GP gaat meespelen natuurlijk. Zou Rossi ’t nog moeten opnemen tegen een MV ?  Zijn laatste jaren op ’n MV  ?  Niet zomaar ’n Italiaan op ’n motor die niet zo maar ’n Italiaan is !!!