Selecteer een pagina

10-12: Weer die wisselvalligheid, het kan “vriezen”het kan “dooien”. Gaan we zondag voor de 8e Vossenjacht of wordt de sneeuw deze keer de verstorende factor ? Wederom heb ik goede hoop en kunnen we net als al die zeven keren hiervoor, tussen de buien door gewoon op jacht.

Zaterdagavond al via de groeps-app: “Hoe dan ook (met al die sneeuwvoorspellingen) de Vossenjacht gaat sowieso door !”  De Vos reageerde daarop met … tenzij er 15 cm sneeuw ligt ! Vanuit m’n mandje meteen het idee, ze zitten er weer flink naast, het was ’n beetje nat maar hoopvol. Gewoon naar de club en ook daar grijs, wegdek nat maar verder  . . . ! Dat het niet druk zou worden in de kantine van De Spartaan, oké daar waren we het snel over eens. Maar jagen gingen we, dan maar met z’n allen tegelijk.

Natuurlijk waren de oudjes het eerst bij de koffie, maar het stokte bij het aantal van 4. Het was al half tien geweest en het bleef wel erg stil. Tijdens die koffie bleek dat de Vos ziek was en dus vanaf deze plek Cees, veel beterschap en vooral vóór de feestdagen weer ’t mannetje zijn om van alle kanten te kunnen genieten. Het was dus Frits de Vos vandaag, die de route aan het bepalen was. Waarom weet ik niet, maar we rekenden dan ook al op een “verrassende jacht”. Er is altijd wel iets al dat de Vos is waar we achteraan moeten.

Gelukkig tegen tienen kwamen ook de kanjers uit Pijnacker en waren we in totaal met 15 en konden we net na 10u van start. Ger had geen opdrachten alleen dat we richting Delft moesten voor de Startpijl. Buiten nog steeds droog en de sneeuw was ver te zoeken. Van ons 55+-ers waren Mieke, Wim, Jaap en Me Myself and I van de partij en ook de Vos hoort natuurlijk bij ons. Snel onderweg want fris was het al wel. Enkele toerders direct op de pedalen en de snelheid was er dus al op de lange Kley. Snel ook de eerste klauterpartij, maar deze keer geen berg maar een trap van de Rijneveltbrug en voorspelbaar, aan de andere kant van het water er ook weer af. Richting Kanaalweg en langs de Schie verderop in de richting van het Rotterdamse.

Nog maar drie kwartier onderweg, af en toe al een spetter regen, toen begon het te sneeuwen. Zou het dan toch  . . . . . ? Het was al lastig om de pijlen van de Vos overal te vinden en dat werd eens tuk moeilijker. Daarbij de nattigheid en daarmee de kou, het werd erg. Het werd erger en zo erg, dat na een aantal keren verkeerd te zijn gereden, een aantal jagers besloten om terug naar de club te gaan. Het was te bizar en niet te doen. Slechts enkele kwamen bij de eerste controle. Helaas maar we hebben er alles aan gedaan.

Verkleumd en teleurgesteld terug naar de club en daar gelukkig soep & koffie, zeg maar “Koek & Zopie”.  Niemand punten, want niemand was tot bij de Vos gekomen, maar troost dat de aanwezigen, de gestartte(n), krijgen altijd 5 punten.  Na veel discussie, zelfs thuisblijver bemoeiden zich ermee, werd besloten dat ieder 10 punten zou krijgen en degene die ’t verst zijn gekomen zelfs iets meer.
Muisclick voor de huidige TUSSENSTAND  . . . . . . . . . tot zondag !!!